Wakizashi

Wakizashi är ett japanskt svärd som är kortare än katana, men större än tanto. Dess lilla storlek kommer säkert att hitta en plats på ett stativ för att dekorera dina väggar eller en byrå. Upptäck vårt urval av handsmidda wakizashi tillverkade av kvalitetsmaterial och dela din passion för japansk kultur.

Show Filters

Visar alla 6 resultat

Visar alla 6 resultat

Japansk wakizashi

I det feodala Japan bar samurajerna förutom en katana även en wakizashi som de fäste i sitt bälte, ”Obi” på japanska. Wakizashi är ett japanskt svärd som är mindre än katana, och tillsammans kallas dessa två svärd för Daishō.
Ett gammalt wakizashi mäter mellan 30 och 60 cm och har samma krökning som en katana. Samurajer använde wakizashi i mer begränsade områden, där ett större svärd var svårt att hantera.

På KatanaEmpire erbjuder vi en bred katalog med skarpa wakizashi för att komplettera din daishō och bekräfta din smak för traditionell japansk kultur, men också för att pryda din vägg med ett äkta handsmidd samlarobjekt.

Om du vill visa upp din smidda wakizashi på ett displayställ på en möbel eller liknande, kom ihåg att placera den på en plats som är svår för yngre barn att nå.

Wakizashi vs Katana

Det finns några skillnader mellan en wakizashi och en katana, till exempel deras respektive storlekar. En wakizashi är bara 30 till 60 cm lång, medan en katana är mellan 60 och 80 cm. Samurajerna utnyttjade denna storleksskillnad, katana för utomhusstrid och wakizashi för inomhusbruk. För det andra var katanan förbehållen samurajerna, som dyrkade den nästan som en kult. Till skillnad från katana, som inte kunde användas av andra människor, bars wakizashi av köpmän och andra handlare för deras eget skydd. Denna särart påverkar dock inte den respekt som samurajerna hade för sina wakizashi.

Men dessa två japanska svärd har också något gemensamt. Wakizashi är krökt på samma sätt som katana. Detta möjliggörs av den härdning som bladet genomgår när det skapas. Wakizashin är smidd av samma högkvalitativa material som katanan. Och naturligtvis var de båda samurajernas huvudsvärd.