Ninjato

Köp en vass eller trubbig ninjato från vår Katana-butik-katalog och bli en riktig shinobi. Ninjornas favoritvapen har demokratiserats under de senaste åren tack vare videospel och japansk manga. Dekorera ditt vardagsrum med våra ninjatos i metall av superb kvalitet eller gör dina cosplays snyggare.

Show Filters

Visar alla 3 resultat

Visar alla 3 resultat

Kännetecken för Ninjato, ninjasvärdet

Ninjato är det japanska svärd som används av ninjor. Det skiljer sig mycket från samurajens katana på många sätt.
Ninjato mäter mellan 50 och 60 cm och har ett rakt blad.
Fästet på ett ninjato är fyrkantigt och har inga graverade kännetecken. Samma skydd kan användas som en språngbräda för att övervinna hinder.

Den mest geniala aspekten av ninjato är dess skida (saya), som har flera användningsområden. Spetsen på sayan är spetsig, vilket tjänade ninjorna på många sätt. De kunde lyssna på vad som pågick bakom en mur, och spetsen kunde gömma botemedel mot sår eller, tvärtom, gift.

Skidan kunde också användas som en snorkel för att korsa sjöar oupptäckt. Men det mest häpnadsväckande var att ninjor genom att sätta skidan på bladets spets kunde använda den som en radar i mörkret och ta sig fram i snigelfart. Slutligen var handtaget (tsuka) och ninjor kunde gömma många föremål i det.

Moderna ninjatos lägger till ett blåsrör och dartpilar i skidan för att öka denna smygande effekt.

Ninjato VS Katana

Det finns flera skillnader mellan en ninjato och en katana. Bortsett från det raka bladet på en skärande ninjato, var den senare utformad mer för stickande och tryckande.

En annan skillnad var den aktning och respekt som en ninjato hölls i jämfört med en katana. För ninjorna var ninjato ett av deras verktyg. Den har ingen gravyr, dess hilt är inte snidad och den stjäls ofta på slagfältet av ninjorna själva.

Är Ninjato lagligt?

I Frankrike är köp av en ninjato reserverat för vuxna och är tillåtet på vissa villkor.

Den betraktas som ett kategori D-vapen och måste bäras i sin skida och i ett hölster så att den inte lätt kan tas bort. Du måste ha med dig legitimation när du köper din ninjato och när du reser med den till exempel till ett konvent.

Försäljning till minderåriga är strängt förbjuden, liksom att visa upp ett sådant vapen på allmän plats.