Japansk Tanto

Bland alla japanska svärd finns det ett som sticker ut för sin storlek: tanton. Detta lilla japanska svärd är mycket robust och lätt att hantera. Se vårt urval av vassa och trubbiga japanska tantosvärd och lägg till i din samling.

Show Filters

Visar alla 7 resultat

Visar alla 7 resultat

Allt du behöver veta om den traditionella japanska tanto

Tanton är ett litet japanskt svärd som inte mäter mer än 30 cm. Dess eneggade blad kan vara lätt böjt eller rakt, beroende på modell. Liksom samurajernas katana bärs det främst av dessa krigare, men även av deras fruar.

Den forntida japanska tantons storlek och lätthet gjorde den till ett formidabelt vapen som oftast placerades under obi (kimonobältet) eller under kimonon för större diskretion.

Den användes i trånga utrymmen och bars oftast dagligen för att täcka alla eventualiteter. Men det mest kända användningsområdet var Seppuku, i västvärlden mer känt som Hara-Kiri. Denna dödliga ritual var reserverad för samurajerna eller aristokratin i det feodala Japan.

De olika typerna av japansk tanto

Det finns flera typer av traditionella japanska tanto, med olika former och användningsområden. På KatanaEmpire erbjuder vi dig en katalog över de olika typerna av små japanska svärd.

Hira-Zukuri tanto

Det speciella med hira-zukuri tanto är att den har ett platt blad som kan vara rakt eller böjt. Det är inspirerat av formen på tachi, katanas föregångare.

Kaiken Tanto

Kaiken är en handgjord japansk tanto som är mindre än genomsnittet. Detta ger den större diskretion.

Yoroi Toshi Tanto

Eftersom den väger mer än vanliga tantos och har ett tjockare blad är yoroi toshi ett genomträngande vapen, perfekt för att stöta med.

Kiriha-Zukuri Tanto

Kiriha-zukuri tanto har också ett platt eller triangulärt blad, men det är oftare böjt. Bladet har en kant för att göra det lättare att skära.